Onderwijs en Jeugd

Wij willen werk maken van een eerlijke kans voor ieder kind: de jeugd heeft uiteraard de toekomst. Veilige reismogelijkheden en onderwijs op maat zijn belangrijk. Samenwerking van onderwijsinstellingen met gemeente en bedrijven, daar zijn wij voor.

Een paar voorbeelden van onze ideeën:

  1. In onze gemeente worden projecten over Steenbergen, haar kernen en haar geschiedenis op scholen gestimuleerd om al jong trots voor de gemeente te creëren.
  2. In onze gemeente mag de jeugd meedenken. Politieke projecten en debatprojecten worden gestimuleerd en met de input van bijvoorbeeld jeugdhonkbezoekers wordt iets gedaan. We moeten samen met de jeugd plannen maken voor zowel zinvolle vrijetijdsbesteding, als overlastbestrijding. Er moet serieus worden gekeken naar het herinvoeren van een jongerenraad. Wel moet er dan voldoende ondersteuning zijn voor haar leden; stuurloos invoeren heeft geen zin.
  3. In onze gemeente verdienen ook leerlingen met havo- of vwo-advies een kans. Ook moet aanwezig basisonderwijs in de kernen behouden worden.
  4. In onze gemeente worden scholen gestimuleerd om voorlichting te houden over de gevaren van alcohol, drugs en roken. Daarnaast mogen er geen coffeeshops komen in onze gemeente.
  5. In onze gemeente verdient iedere school een bibliotheek.