30 november 2017

20-jarige Nadir Baali lijsttrekker van PvdA Steenbergen

De PvdA in Steenbergen kiest voor verjonging. De 20-jarige Steenbergenaar Nadir Baali is de nieuwe lijsttrekker.

Baali is ‘vereerd’. De jonge sociaaldemocraat heeft zich twee jaar geleden bij de partij aangesloten. Sindsdien is hij erg actief. ,,In die twee jaar is het me opgevallen dat dezelfde gezichten al heel lang in de raad zitten. En de verwachting is dat dat wel zou blijven.”

De PvdA kon dus wel een nieuw gezicht gebruiken. ,,En als nieuweling in de raad komen is natuurlijk al goed. Maar als lijsttrekker ben je meteen het gezicht van verfrissing. En je hoort in de samenleving toch vaak dat het altijd dezelfde gezichten zijn.”

Enthousiasme

Voorzitter van de PvdA, Leon Aanraad, is blij met de jonge lijsttrekker. ,,De jonge PvdA’ers in het land zijn heel erg actief. Ook onderling. Dat enthousiasme dat ze mee brengen, dat weet Nadir ook op onze leden over te brengen.”

Baali  is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het schrijven van het verkiezingsprogramma van de PvdA. ,,Dat is het beste samen te vatten in een trots, zorgzaam en mooi Steenbergen.”

De jonge lijsttrekker is geboren en getogen in Steenbergen. Hij volgt in Rotterdam de studie Maatschappijgeschiedenis en Internationale Betrekkingen. Baali is daarnaast actief bij de Zonnebloem, zit in de adviesraad sociaal domein en bij de Scouting Steenbergen.

(Bron: Majda Ouhajji – BN/DeStem 30-11-17)